Bridgerton je priljubljena Netflixova serija. Foto: IMDb
Bridgerton je priljubljena Netflixova serija. Foto: IMDb

Nedeljski dogodek bi moral biti glamurozen bal z družabnimi plesi in glasbo, podobno tistim, ki jo uživajo pripadniki visoke družbe v seriji.

A je bila izvedba tako slaba, da je dogodek naglo postal viralna tarča posmeha, pri čemer so se udeleženci pritoževali, da je šlo za "nateg" s poceni dekoracijo, na pol surovo hrano in striptizeto kot edino točko zabavnega programa.

Dogodek sicer ni bil povezan z Netflixom ali produkcijsko družbo Shondaland, tudi ni imel uradne podpore blagovne znamke Bridgerton, poroča BBC.

Oglas za dogodek je oboževalce serije vabil, naj na balu v slogu Bridgertona "vstopijo v čarobni svet regentskega obdobja". "Pridružite se nam na večeru prefinjenosti, elegance in zgodovinskega šarma. Izkusite nepozabno noč, polno glasbe, plesa in izbranih kostumov," je pisalo.

A oboževalci zdaj zahtevajo vračilo kupnine, po spletu pa krožijo fotografije in videoposnetki žensk, kako v svojih najboljših gala opravah sedijo na tleh in brskajo po svojih telefonih.

"To je na ravni prevare Fyre Festivala," je zapisal uporabnik Facebooka in spomnil na zloglasno polomijo z nikdar izvedenim glasbenim festivalom. "Bil sem na otroških zabavah, ki so bile videti bolje," je zapisal eden izmed gostov, ki je dodal, da je večina gostov do 21. ure prizorišče zapustila.

Nekuhan piščanec in hladne testenine

Na spletu krožijo tudi fotografije vstopnic, katerih cena se je začela pri 150 dolarjih, a so številni zapravili precej več za paket Vojvoda in vojvodinja, ki je vključeval tudi večerjo.

A udeleženci so kritizirali tudi omenjeni obrok, pri čemer je eden zapisal, da je bila večerja "grozljiva", drugi pa, da je bila hrana še vedno surova. "Piščanec ni bil do konca spečen, testenine pa so bile hladne. Do takrat, ko sem dobil krožnik, jim je hrana že skoraj pošla," je zapisal eden.

Razočaral je tudi zabavni program, saj je za glasbo skrbel zgolj en violinist, čeprav je bil gostom obljubljen celoten orkester. Je pa bila na parketu plesalka ob drogu, zaradi katere se je obiskovalcem porajalo vprašanje, kaj ima eksotična plesalka opraviti z Bridgertonom.

"Najeli so striptizeto, obljubili so nam instrumentalno predstavo," se je potožila ena od uporabnic TikToka. Ob tem je dodala, da je ob njenem prihodu več kot 60 ljudi dogodek zapuščalo. "Ljudje, ki so odhajali, so mi rekli, naj grem raje po barih z njimi."

Še ena razočarana uporabnica TikToka je objavila fotografijo svoje obleke, za katero je dejala, kakšna potrata je bila za tak dogodek. "Pripravljena sem bila, da bom diamant sezone. Pa sem nazadnje predčasno odšla s plesa," je zapisala.

Zvezdnika zadnje, tretje sezone, Nicola Coughlan in Luke Newton. Foto: IMDb
Zvezdnika zadnje, tretje sezone, Nicola Coughlan in Luke Newton. Foto: IMDb

Akrobatko najeli tri ure pred plesom

V pogovoru za tamkajšnjo postajo WXYZ-TV je Tink, akrobatka iz Detroita, povedala, da so jo le tri ure pred začetkom plesa najeli kot plesalko ob drogu.

"Žal mi je za vse obiskovalce, ki so se udeležili dogodka, ker moj cilj je kot umetnica osrečevati in navduševati," je povedala. "Zato me je precej potrlo, ko sem videla, da nihče ni bil zadovoljen z rezultatom."

Organizator dogodka, družba Uncle & Me LLC, je za WXYZ-TV povedal, da si prizadevajo za to, da bi "razjasnili pomisleke".

"Zavedamo se, da na našem nedavnem dogodku v The Harmonie Clubu niso imeli vsi take izkušnje, kot so upali, zato se iskreno opravičujemo. Naš namen je bil pričarati čaroben večer, ampak priznavamo, da so organizacijski izzivi vplivali na dobro razpoloženje nekaterih gostov. Prevzemamo polno odgovornost za te pomanjkljivosti," so dejali in dodali, da preučujejo, kako bi se lahko nejevoljnim udeležencem odkupili.