Martin Strel v oddaji Dobro jutro

Tokrat bo preplaval "le" 13 kilometrov, od piranske punte do koprskega pomola. S tem bo podprl že trinajsto čistilno akcijo Čista obala. Strelu se bo pri plavanju pridružil tudi Gašpar Gašpar Mišič: "Gašpar je izrazil željo, da bi plaval, sem rekel: super. Hvala bogu, da pride še kdo," je dejal Strel in dodal, da tudi zaradi varnostnih razlogov plavalcev ne sme biti preveč. "Mogoče bo prišel še direktor Rižanskega vodovoda, moj soimenjak Martin, koliko časa bo plaval, ne vem, mogoče vso progo. Je vedno dobrodošel," je še dejal Strel.

Čeprav se s športom ukvarja vse življenje, zadnja leta več časa nameni ekologiji. Pravi, da je videl preveč onesnaženja v svojih podvigih po svetu, zato tudi podpira projekte, kot je čistilna akcija Čista obala. "Kar sem videl po svetu je žalostno," je bil zaskrbljen, a je dodal, da je naša okolica ena najbolj čistih.

Zabavna tekma proti @Iztokpodpecan? #fyp #tiktokslovenija #slovenija #martinstrel

V oddaji Dobro jutro je Strel zase še povedal, da je ljudski človek, ki rad v družbi kaj popije in poje, pa tudi zapleše. Svojemu značaju pripisuje veliko število sledilcev – tudi mladih – na družabnih omrežjih. Na strani TikTok, ki je med mladimi izjemno priljubljena, njegovi posnetki redno presegajo 10.000 ogledov, najbolj priljubljen pa ima kar 140.000 ogledov.

Plavanje priporoča vsem

Strel plavanje promovira kot zdravo disciplino, ne nazadnje zase pove, da je pri svojih 67 letih ravno zaradi tega še vedno v formi. "Z zdravjem nimam nobenih težav, zato tudi drugim svetujem veliko plavanja," je še povedal Strel.

Mu bo uspel še en svetovni podvig? Foto: AP
Mu bo uspel še en svetovni podvig? Foto: AP