Presodite sami - bi verjeli verskim naukom, ki prihajajo iz Caterininih ust? Foto: Reuters
Presodite sami - bi verjeli verskim naukom, ki prihajajo iz Caterininih ust? Foto: Reuters
Otroci pri pouku
Caterina naj ne bi bila primerna za poučevanje otrok. Foto: RTV SLO

Ta poteza Rimskokatoliške cerkve iz mesta Fano v srednji Italiji je v javnosti sprožila vznemirjenje, najbolj pa je bila seveda presenečena Caterina.

Po njenih besedah naj bi Cerkev presodila, da je za poučevanje verskega pouka v osnovnih šolah preveč privlačna in da so njene obleke preveč seksi.

Cerkev pravi, da je razlog ločitev ...
Cerkveni predstavniki so te domneve zanikali in ponudili svojo različico zgodbe - 38-letno plavolasko naj bi po 14 letih opravljanja tega dela odpustili, ker se je pred kratkim ločila.

Caterina vztraja pri svoji zgodbi ...
Ne glede na to, kdo ima prav, pa je Caterina v medijih že vzbudila pravi vihar z zahtevami, da dobi nazaj službo učiteljice verskega pouka.

Caterina, ki to delo opravlja v imenu krajevne škofije, trdi, da pred cerkvijo nikoli ni skrivala, da se je leta 2000 ločila in da se ima pravico oblačiti tako, kot ji je všeč.

"Ne vem, kaj je narobe s tem, da poskuša biti učitelj ne samo izobražen in usposobljen za svoje delo, ampak da skrbi tudi za svoj zunanji videz. V šoli se tako ali tako oblačim spodobno, v zasebnem življenju pa je moja odločitev, kakšne obleke izbiram."

Italijani pa razpravljajo ...
Spor med učiteljico in cerkvijo je prerasel tudi na državni nivo, saj je celo vodilni italijanski časopis Corriere della Sera objavil zgodbo z naslovom Škofija odpustila učiteljico v mini krilu, Caterina pa je v zadnjem času stalna gostja različnih televizijskih oddaj.