Na radijski postaji Sussex FM so prepovedali tudi predvajanje njegove uspešnice You're Beautiful. Foto: Reuters
Na radijski postaji Sussex FM so prepovedali tudi predvajanje njegove uspešnice You're Beautiful. Foto: Reuters
James Blunt
Čeprav neki angleški lokalni radio ne bo predvajal njegove glasbe, ima James veliko uspeha na svetovni glasbeni sceni. Foto: EPA

Radijska postaja Essex FM na jugu Anglije je namreč večkrat predvajala pesmi You're Beautiful in Goodbye My Lover omenjenega pevca. Kot je povedal programski vodja postaje Chris Cotton: "Ničesar nimamo proti Jamesu Bluntu in smo srečni zanj, da mu je tako uspelo, a resnično potrebujemo mir pred njim."

Dodal je, da glasbena industrija izvaja hud pritisk na radijske postaje, da večkrat predvajajo določene izvajalce. "Posledično pa se gledalci, ki jim je bila prej določena skladba všeč, te naveličajo in je ne morejo več slišati." Cotton je povedal še: "Srečni smo, da smo se uprli temu pritisku glasbene industrije in sledimo sporočilu, ki so nam ga zaupali naši poslušalci. Spodbujamo tudi druge radijske postaje, da bi nam sledile in nehale predvajati ene in iste pesmi."

Sicer pa kljub prepovedi na tem radiu Blunt še vedno uspešno gradi svojo glasbeno kariero, njegove pesmi pa se poslušajo po svetu. Pesem You're Beautiful se je celo uvrstila na prva mesta v kar 25 državah. Marca pa je ta nekdanji vojaški častnik celo postal prvi angleški glasbenik, ki se je povzpel na prvo mesto ameriške lestvice Billboard v zadnjih devetih letih. Njegov album Back To Bedlam pa je kupilo več kot sedem milijonov poslušalcev po svetu.