Rajski otok Tetiaroa Foto: epa
Rajski otok Tetiaroa Foto: epa
Brando je v svoji dolgi karieri posnel številne filme, ki so postali klasika.
Nepozabna vloga v Botru Foto: epa

Brando se je odločil za nakup otoka, potem ko so na njem snemali znameniti film Upor na ladji Bounty. Med snemanjem se je igralec zaljubil tako v otok kot v soigralko, tahitsko lepotico Tarito Teriipio, ki je postala njegova tretja žena.

Ko je Brando med snemanjem filma spoznaval čudovite otoke francoske Polinezije, je kupil otok z namenom, da ga nekoč deli z ostalimi zvezdniki. Ti bi na otok pobegnili pred nadležnimi paparaci in bi tam uživali v razkošnih vilah, zanje pa bi skrbeli domačini, ki bi jim kuhali in pojasnjevali pomen lokalnih imen.

Luksuz za bogate žepe
Julija bo minilo leto dni, kar je umrl veliki Marlon, in vse kaže, da bodo njegove sanje postale resničnost. Naselje, v katerem naj bi bilo okoli 30 luksuznih bungalovov in katerih opremljanje naj bi se končalo do leta 2008, se bo imenovalo The Brando.

Celoten projekt urejanja otoka, ki meri 60 hektarjev, bo stal približno 40 milijonov dolarjev. Zaenkrat na otoku ni tekoče vode, elektrike in urejene kanalizacije. Otok naj bi uredili tako, da ne bodo ogrozili ekosistema, vse naj bilo v skladu z okoljevarstvenimi načeli.

Tako naj bi elektriko pridobivali s pomočjo sonca, vodo pa iz posebnih rastlin, ki rastejo na otoku. Tudi gostje bodo ob prihodu dobili posebna navodila, kako naj se obnašajo, da bo ta rajski otok še naprej rajski.

Trenutno na otoku živi samo Brandonov sin Simon Tehotu, ki se je igralcu rodil v zakonu s Tarito.