Titovi privrženci so ustanovili virtualno državo. Foto: epa
Titovi privrženci so ustanovili virtualno državo. Foto: epa
Josip Broz - Tito
Tito je navduševal množice za časa svojega življenja, zanj pa se navdušujejo ljudje še 25 let po njegovi smrti. Foto: epa
Jovanka Broz na Titovem grobu na Dedinjah v Beogradu
Tudi Jovanka Broz še vedno žaluje za možem in voditeljem nekdanje Jugoslavije. Foto: epa

Državo bodo oboževalci del in lika Josipa Broza - Tita razglasili 25. maja, na Titov rojstni dan, ki so ga v Jugoslaviji praznovali kot dan mladosti.


Svoje mnenje o Titu in Titoslaviji lahko izrazite tukaj.

Vsak državljan lahko prejme potni list (s katerim se sicer ne more potovati po svetu, lahko pa z njim izkazuje svoje sledenje Titu), če le izpolni obrazec, ki ga v formatu PDF najde na spletni strani in ga izpolnjenega pošlje na naslov Zveza meščanov Mirovne akcije humanistov iz Rakovice v bližini Sarajeva. Poleg obrazca mora vsak, ki bi želel imeti potni list, poslati še svojo fotografijo in denar za izdelavo listine.

Simboliko rojstva Titoslavije na 25. maj bodo lahko prepoznali vsi, ki jim je življenje in delo Josipa Broza - Tita trajen navdih.

Kot pravijo avtorji ideje, je v imenu države združeno vse, k čemur lahko resnično težijo vsi svobodomiselni ljudje, ki v drugih predvsem vidijo človeka, ne pa barve kože, verske ali nacionalne pripadnosti ...

Avtorji ideje priznavajo, da so državljani države, ki nima ozemlja in ni omejena z mejami. Dodajajo, da je glavno mesto države v srcih vseh njenih državljanov, ki imajo poleg državljanstva Titoslavije še državljanstvo katere koli druge države na svetu. Prav tako pa je ta država še v eni stvari unikatna - nima predsednika in nobene druge oblasti.