Foto: Reuters
Foto: Reuters

Akcijo so poimenovali Rembrandt za reveže, s sloganom pa so namignili, da bodo dela umetnika, ki jih bodo obiskovalci ovekovečili na svojih telesih, relativno poceni v primerjavi z originalnimi deli. Cene tetovaž se namreč gibljejo med 100 in 250 evri, drobiž v primerjavi s pravim Rembrandtom, pa čeprav z nekoliko manj dovršeno tehniko.

Sorodna novica Rembrandt za vedno

"Da lahko imaš Rembrandtovo delo, moraš imeti veliko denarja, pregrešno drage so tudi majhne radiranke. Mi nudimo cenovno ugodnejše replike, ki bodo z vami do konca vaših dni," je povedal Schiffmacher in v šali dodal, da njegove "Rembrandte" imetniki lahko odnesejo celo na plažo.

Tetovaže željni so se za večni poseg morali odločiti hitro, saj dogodek traja zgolj teden dni. Ne preseneča torej, da so termine razprodali v pičlih petnajstih minutah, nekaj terminov pa je ostalo tudi za tiste, ki se bodo za tetovažo spontano odločili ob obisku muzeja. "Upam, da bo ta akcija privabila obiskovalce z vseh vetrov," je povedala vodja muzeja Milou Halbesma.

"Vedno iščemo nove načine, da Rembrandt ostane živ," je še povedala. Prva se je za nov okrasek na svojem telesu odločila uslužbenka muzeja Lillian Ramcharan.