Domiselni gostinec Eric Vang je lokal z imenom Marton, kar v prevodu pomeni stranišče, odprl na ulici, kjer mrgoli najrazličnejših barov in gostiln. Konkurenca je torej velika, vendar se Eric zanaša, da bo goste privabila straniščna oprema v Martonu.
Ko gostje vstopijo, jih v predprostoru pozdravijo orjaška bleščeče bela straniščna školjka in dva lična pisoarja.
Gostje se namesto na običajne stole usedejo na školjke, ki jih krasijo zanimive straniščne deske. Stene so obložene s keramičnimi ploščicami in najrazličnejšimi pisoarji.
Hrano jim natakarji po želji postrežejo v "angleški" straniščni školjki s kotličkom za izplakovanje, kakršne poznamo tudi pri nas ali pa v nižji "azijski" izvedenki. Azijska stranišča se od angleških razlikujejo predvsem v tem, da je treba pri opravljanju potrebe počepniti.
Gostje so nad postrežbo preprosto navdušeni. Ves čas se hihitajo in mešajo svoje čokoladne sladolede, riž ... ter se glasno pogovarjajo, na kaj jih spominja vsebina njihovega "krožnika".
To pa ni prva restavracija na Tajvanu, ki bi jo lahko označili za bizarno. Na otoku imajo tudi "zaporniško" restavracijo, kjer se obeduje v zaporniških celicah, še bolj nenavaden pa je morda lokal Krsta, v katerem gostje sedijo oziroma ležijo kar v krstah.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje