Matthew upa, da bo zbirko steklenico prodal za 40.000 funtov. Foto: Reuters
Matthew upa, da bo zbirko steklenico prodal za 40.000 funtov. Foto: Reuters

Matthewu Robsonu, ki se je rodil leta 1992, je oče za vsak rojstni dan podaril steklenico 18 let starega viskija. Pri 28 letih se zdaj lahko ponaša z zelo bogato zbirko steklenic viskija Macallan.

"Mislil sem, da bo zanimivo, če bi kupil eno steklenico vsako leto, Matthew pa bi svoj 18. rojstni dan končal z 18 steklenicami 18 let starega viskija," je povedal oče. Steklenica sicer nikoli ni bila edino darilo, ki ga je Matthew prejel za svoj rojstni dan, a očetu se je zdela tradicija edinstvena in sta jo tako ohranila. Čez leta je tako Pete Robson za 28 steklenic porabil približno 5000 funtov (okoli 5572 evrov), poroča BBC.

"Zdelo se mi je neobičajno in malce čudaško darilce, saj sem bil premlad, da bi začel piti," je priznal Matthew. "Imel sem stroga navodila, da steklenic nikoli ne smem odpreti, zato sem se potrudil in uspelo mi je, vse so neokrnjene," je še dodal. Čeprav Matthew trdi, da darila za mladega fanta sicer niso bila najboljša, so postala zlata jama.

Z denarjem si želi kupiti prvo hišo

Od časov, ko je Matthew prejel prvo steklenico, je Macallan postal zbirateljski viski. Predvsem v zadnjem desetletju je močno pridobil vrednost, zato je kolekcija steklenic ocenjena na več kot 40.000 funtov.

Ponudba je že vzbudila veliko zanimanje, največ povpraševanja prihaja iz New Yorka in Azije.