Le kakšne recepte za dolg zakon bi zaupali ostali zlatoporočenci? Foto: epa
Le kakšne recepte za dolg zakon bi zaupali ostali zlatoporočenci? Foto: epa
Steklenice viskija
Stoletnica je zaupala, da se ji vsak dan prileže kozarec viskija. Foto: epa

Percy and Florence Arrowsmith praznujeta 80. obletnico poroke. Zvestobo, ki je v njunem primeru res večna, sta si obljubila prvega junija davnega leta 1925.

Ob tem slovesnem dogodku so ju v intervjuju povprašali o receptu tako dolgega zakonskega življenja. Marsikoga sta presenetila, ko sta složno odgovorila: "Najina skrivnost je v kozarcu viskija, kozarcu šerija in besedi oprosti."

Par se je v Guinessovo knjigo rekordov zapisal z najdlje trajajočim zakonom in najvišjo vsoto let, ki jih imata zakonca skupaj.

Zapomnimo si njune nasvete
100-letna Florence je povedala: "Mislim, da sva blagoslovljena. Najpomembnejše pa je, da drug drugega še vedno ljubiva." Vsem zakoncem je zaupala tale nasvet: "Nikoli te ne sme biti strah ali ti biti žal izreči besede oprosti."

Njen 105-letni mož Percy pa je razkril, da sta temelj zakonske sreče dve besedi: Da, draga. "Z ženo nikoli ne smeta končati dneva s prepirom in iti v posteljo sprta," je še podučil vse moške.

Britanca imata tri otroke, šest vnukov in devet pravnukov. Še vedno pa sta toliko pri močeh, da sta si zaželela svoj jubilej proslaviti z zabavo, ki se bo odvila v teh dneh.