Široka je največ tri metre. Foto: AP
Široka je največ tri metre. Foto: AP

Ozka hiša, ki je v Bostonu in obsega 108 kvadratnih metrov, v najširši točki doseže tri metre, stavba pa se na zadnji strani še zoži in tako v širino meri zgolj 2,8 metra. Zaradi ozkosti so jo poimenovali Skinny House (zelo vitka hiša), zdaj pa je po letu 2017 znova prišla na trg – prodaja pa se za kar 1,2 milijona ameriških dolarjev (okoli en milijon evrov).

Vhod je mogoč samo s strani. Foto: AP
Vhod je mogoč samo s strani. Foto: AP

Medtem ko je bila leta 2000 prodana za 345.000 ameriških dolarjev (okoli 293.000 evrov), so pred štirimi leti lastniki zanjo odšteli 900.000 ameriških dolarjev (okoli 763.000 evrov), tako pa se je prodala v samo treh mesecih.

Kvadrasta hiša Skinny House nima glavnih vhodnih vrat, gostje lahko vstopijo le skozi stranski vhod, ki je v majhni ulici med hišami, ko prestopijo prag, pa jih že čakata kuhinja in jedilnica. V naslednjem nadstropju so bivalni prostor, pralni stroj, sušilec in edina kopalnica v hiši, nadstropje višje pa sta prav tako dnevna soba s spalnico, v najvišjem nadstropju je glavna spalnica. V vsako nadstropje se je mogoče povzpeti po strmih stopnicah, poroča AP.

Za hišo stoji posebna zgodba

Hiša ima tudi zasebno verando, s katere se odpira razgled na bostonsko pristanišče, ima tudi balkon, ki gleda na vrt. Prek tega je mogoče priti tudi v klet, ki pa zavzema več prostora kot sami temelji stavbe.

Zgradba ima sicer tudi vzdevek Spite House (hiša "hudobije"). Dva brata naj bi namreč od pokojnega očeta podedovala zemljo, eden izmed njiju se je bojeval v ameriški državljanski vojni, drugi pa je zgradil razkošno in široko hišo. Ko se je brat vrnil iz vojske, je v 80. letih 19. stoletja zgradil ozko hišo zgolj z namenom, da je sorojencu zastrl razgled.