Prišel je čas, da se April upokoji. Foto: EPA
Prišel je čas, da se April upokoji. Foto: EPA

April je zaslovela leta 2017, ko je kot 15-letna žirafa skupaj s partnerjem Oliverjem pričakovala svojega četrtega mladička, v živalskem vrtu v ameriški zvezni državi New York pa so se odločili, da bodo dogajanje v njenem domovanju (vključno s kotenjem) prenašali po spletu.

Njihovo zamisel so gledalci sprejeli z navdušenjem, saj si je neposredni prenos vsaj za trenutek pogledalo več kot 30 milijonov ljudi, so v živalskem vrtu Animal Adventure Park takrat zapisali v sporočilu za javnost.

Živalski vrt je zdaj naznanil, da je prišel čas, da 17-letno April namestijo v program za "starostnike", torej v nekakšen žirafji dom za ostarele, za vsak primer pa so ji predpisali tudi kontracepcijske tabletke, da se brejost ne bi ponovila.

Namesto April bodo v programu za razmnoževanje namestili žirafo Johari, ki bo prevzela starega ljubimca April Oliverja.

Žirafja brejost sicer traja 15 mesecev, kotenje pa je živalski vrt v živo prenašal dvakrat. A seveda ni šlo brez težav. Leta 2017 je YouTube namreč dobil pritožbo neke skupine za zaščito živali, ki se je pritožila nad videom, češ da gre za preveč eksplicitno vsebino, ki krši pravila glede golote. Video je bil takrat začasno umaknjen.