Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Svetovno znana umetniška dela, kot so da Vincijeva Mona Liza, samoportret Vincenta van Gogha, pa tudi naša Kofetarica Ivane Kobilca, so med osnovnošolci zares oživela. Učenci so bili pri detajlih zelo iznajdljivi.

"Na hodniku smo imeli obešeno sliko, v mamičini omari je bila črna jakna," zamisel opiše Anej. "Nisva imeli nobene plišaste igrače enake, potem pa sva se spomnili, da imamo mucico," razloži Tina. "Obleka je mamičina, opice so pač pliški, ostalo smo pa naredili iz posušenih paličic," ustvarjanje pojasni Valentina. "Ker nismo imeli črne stene, me je mami slikala kar pred hladilnikom. Zelo sem se zabaval pri tej likovni umetnosti in upam, da tudi ni bilo zadnjič," pravi Filip.

Na tak način se da učencem še povečati veselje do umetnosti.

Šolarji v Laškem poustvarjajo umetniška dela

"Delo na daljavo v teh časih zahteva čisto druge pristope poučevanja in podajanja učne snovi, zato je treba iskati zanimive, nenavadne stvari," pove učiteljica razrednega pouka Klaudija Košenina. "Res so se potrudili, iskali prave brave, opazovali oblike, pa še zraven je družina pomagala, to je bil družinski projekt," je zadovoljna.

Nekateri so svoji umetnini posvetili tudi po več ur, kar je precej več časa, kot bi ga posvetili originalu v muzeju.