Kebab se je naglo razširil tudi po Sloveniji in postaja vse bolj priljubljen. Foto:
Kebab se je naglo razširil tudi po Sloveniji in postaja vse bolj priljubljen. Foto:

Udeleženi rezalci vrtečega mesa na hamburški turistični in gastronomski šoli tako lahko pridobijo certifikat za pridelavo mesa s specializacijo v pripravi Doner kebaba.

Izobraževanje, ki poteka dvakrat tedensko združuje teorijo in prakso ter udeležence med drugim uči, kako na palico namestiti pravo količino mesa, kako pravilno rezati meso in, kar je najpomembnejše, kako se boriti proti bakterijam. Kebab je tradicionalno pripravljen iz ovčjega mesa in se postreže v posebnem kruhku z dodano solato in zelenjavo.

Kebab že ogroža klobase
Poleg klobas je kebab druga najbolj priljubljena hitra hrana v Nemčiji. Nemčija z izobraževanjem rešuje dve muhi na en mah. Pomaga pri vključevanju turških priseljencev na trg delovne sile in izboljšuje kvaliteto kebaba. Glede na občasno sumljivo svežino in pretirano mastnost kebaba v Sloveniji, bi se Slovenija s tečaji priprave kebaba mogoče morala zgledovati po Nemčiji. A ne zaradi težav s Turki, ampak samo zaradi varovanja slovenskih želodcev.