Srbi obljubljajo nepozaben spektakel. Foto: www.eurosong.co.yu
Srbi obljubljajo nepozaben spektakel. Foto: www.eurosong.co.yu

V Areni bodo začeli dela 10. aprila, malo več kot mesec pred velikim dogodkom, ki bo potekal od 20. do 24. maja, poroča spletni portal Blic. "Oder bo velik 24 krat 25 metrov, okrog pa bo 500 kvadratnih metrov velika površina, pokrita z zasloni, kar je več kot na katerem koli festivalu do zdaj," je dejal scenograf Goran Joksimović in dodal, da se bo na vsak dan festivala (dva predizbora in finale) scena malce zamenjala.

"Scena se bo nekoliko spreminjala, v načrtu pa imamo tudi spremembe med samimi nastopi v živo, vendar pa je potrebno vse še enkrat natančno pregledati. Trenutno sta v sklepni fazi projektiranje in načrtovanje kapacitet, delavci pa pripravljajo razsvetljavo," je dejal Joksimović.

Idejo za sceno so dobili na natečju, na katerem je zmagala zamisel, ki je najbolj prilagojena televiziji. Scena naj bi bila precej drugačna, kot je bilo sprva napovedano. Srbi so za pripravo Arene na Evrovizijo najeli tudi precej tujih strokovnjakov. Tako bodo za razsvetljavo poskrbeli Švedi, za ozvočenje pa Nemci.