Stand-up komik Tin Vodopivec je glavni krivec za to, da se lahko nasmejite vsak zadnji četrtek v mesecu. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Stand-up komik Tin Vodopivec je glavni krivec za to, da se lahko nasmejite vsak zadnji četrtek v mesecu. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Festival stand up komedije Panč
Organizatorji največjega slovenskega stand-up festivala Panč so že napovedali točen datum prvega zimskega Panč podmladka. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

stand-upa ne poznajo zimskih počitnic, niti poletnih, pomladnih in jesenskih, saj skozi vse leto skrbijo za naš smeh (ali bolje rečeno krohot). Poglejmo, kaj bodo "ušpičili" še letos in v začetku drugega leta.

Slovenski stand-up komiki so mnenja, da so odnosi z našimi (južnimi) sosedi iz dneva v dan boljši. Pravijo, da so k temu prispevali kar oni sami, ki s prijatelji iz Hrvaške redno sodelujejo. V teh dneh nastopajo po številnih hrvaških mestih (Zagreb, Varaždin, Bjelovar, Čakovec). Hrvaški komiki pa jim seveda vračajo gostovanja in nastopajo v Sloveniji. V oktobru so na primer nastopili v Siti Teatru v Ljubljani na večerih stand-up komedije, ki jih prireja znani slovenski stand-up komik Tin Vodopivec. Gostovala sta simpatična komika Domagoj Pintarić in Krešimir Rich.

Tudi stand up je lahko dobrodelen
V novembru k nam prihaja cinični hrvaški vsevednež iz menedžerskih vrst Pedja Bajović.
Sicer pa sodelovanje s Hrvati te dni ni edina stvar, ki okupira komike iz skupine Komikaze. Lotili so se namreč organizacije dveh dobrodelnih dogodkov, kjer bodo z vstopnino poskušali zbrati dovolj sredstev za pomoč Maši Topler iz Mežice in Andreju Kandareju iz Ljubljane, ki ob hujših boleznih, ki ju imata, le stežka zmoreta finančno breme zdravljenja.
Za Mašo bodo komiki iz skupine Komikaze nastopali v petek, 27. novembra, v Kulturnem domu Mežica, kjer se jim bo pridružila še znana slovenska pevka Anika Horvat. Drug dobrodelni stand-up večer pa bo 1. 12. v klubu SubSub v Ljubljani.

In naslednje leto? Prvi zimski Panč ... bo videti ... kako?
Konec januarja 2010 se obeta prva zimska izvedba najbolj zabavnega stand-up dogodka pri nas – Festivala stand-up komedije Panč, ki bo potekal od 29. do 30. januarja, in sicer sočasno v Kinu Šiška v Ljubljani in v Narodnem domu v Mariboru. Predstavili se bodo nekateri najboljši slovenski komiki, tudi tokrat pa ne bo manjkalo odličnih gostov iz tujine.

Dolgočasni ponovoletni dnevi bodo tako obogateni z vedrom smeha, za vse tiste, ki ne bodo imeli dovolj dva dni komedije, pa organizatorji pripravljajo še delavnice stand-up komedije, kjer se boste lahko preizkusili in iz prve roke naučili marsikaterih vrlin zabavanja neznancev.

Četrtek = "all-you-can-eat" (kolikor želiš pojesti) smeha
Če bi se radi smejali še pred dobrodelnim stand-upom, ste vabljeni 26. 11. 2009 ob 20.00 na stand up četrtek v Siti teater v BTC-ju v Ljubljani (nastopajo: Klemen Mauhler, Sašo Stare, Pedja Bajović in Tin Vodopivec).

Sicer pa so stand-up komiki vsak zadnji četrtek v mesecu že "posvojili", saj se v Siti teatru dogajajo tako imenovane "all-you-can-eat" porcije smeha in zabave.