Steve Jobs je umrl 5. oktobra. Foto: Reuters
Steve Jobs je umrl 5. oktobra. Foto: Reuters

Biografijo pokojnega soustanovitelja ameriškega računalniškega proizvajalca Apple, pod katero se je podpisal Walter Isaacson, bo jutri izdala založba Simon&Schuster. V predhodni prodaji po smrti dolgoletnega izvršnega direktorja Appla je biografija s preprostim naslovom Steve Jobs zasedla prva mesta na lestvicah najbolje prodajanih knjig, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Biografija je najprej nosila naslov "iSteve" in naj bi na prodajne police prišla marca prihodnje leto. Datum izdaje so najprej premaknili na november, po Jobsovi smrti pa na jutri. Isaacson se je z Jobsom pogovarjal več kot 40-krat, nazadnje le nekaj tednov pred njegovo smrtjo. Jobs naj ne bi zavrnil obravnave nobene teme in tudi ni nadzoroval končne vsebine biografije.

Kot piše v biografiji, se Jobs ni nikoli več vrnil v cerkev, potem ko je na naslovnici revije Life Magazine videl fotografijo izstradanih otrok. Pozneje je več let študiral zenbudizem.
Ena izmed njegovih želja je bila, da postane glasba skupine The Beatles dostopna v spletni trgovini Itunes, kar se je zgodilo šele konec leta 2010. Vse do takrat ena izmed najvplivnejših zasedb zgodovine rocka ni bila dosegljiva na Itunes kot tudi ne v drugih zakonitih spletnih glasbenih trgovinah.