Yaya Toure bo 18 mesecev brez vozniškega dovoljenja. Foto: Reuters
Yaya Toure bo 18 mesecev brez vozniškega dovoljenja. Foto: Reuters

33-letni Toure je vozil v Dagenhamu na vzhodnem delu Londona, ko ga je ustavila policija in ugotovila, da je stopnja alkoholiziranosti nad dovoljeno mejo.

Toure se je včeraj zglasil na pristojnem sodišču in pojasnil, zakaj je vozil vinjen, a z zagovorom ni bil uspešen ter si je prislužil kazen. Nekdanji reprezentant Slonokoščene obale je o tem, da je bil kaznovan, javnost obvestil na svojem profilu na Facebooku.

Sem musliman in ne pijem
Štirikratni najboljši afriški igralec nogometa leta je ves čas zatrjeval, da ni užival alkohola. Toure je musliman, v skladu z islamskimi zapovedmi pa verniki ne smejo uživati alkohola.

"V zadnjem času je bilo kar nekaj zmede pri tem, zakaj sem vozil pod vplivom alkohola, čeprav je znano, da sem musliman in da ne pijem. Vedno sem zavračal alkohol. Vsakdo, ki me pozna ali spremlja nogomet, ve, da vedno zavrnem kozarec penine na sprejemih zaradi predanosti veri. Zadeva je zdaj rešena na sodišču. Glede na to, da sem test alkoholiziranosti opravil ponoči in da sem bil nad dopustno mejo, sem se odločil, da ne bom ugovarjal. Pomembno zame pa je bilo, da sem lahko na sodišču v svojo obrambo povedal, da nisem namerno užival alkohola. Na sodišču so imeli za to mojo pripombo razumevanje, kar je bilo povedano tudi v sodbi. Vožnja v vinjenem stanju je hudo kaznivo dejanje, čeprav nisem namerno užival alkoholnih pijač, sprejemam kazen in bi se rad ob tej priložnosti opravičil vsem za nastalo situacijo," je zapisal Toure, ki pa ni izdal, kako je alkohol prišel v njegovo telo.