Foto:
Foto:
Skupaj imata že dva otroka.

Učiteljica je imela s svojim učencem Vilijem spolne odnose že pred 10 leti, ko je bil star šele 12 let. Zaradi spornega odnosa z mladoletnikom je Letorneaujevo leta 1997, po zanositvi z Vilijem, sodišče obsodilo na šest mesecev zapora.

Po odsluženi kazni zaradi posilstva mladoletnika je učiteljica ponovno prekršila zakon. Par so zopet ujeli pri spornih spolnih odnosih, za kar je morala Mary Kay odslužiti zaporno kazen sedmih let. Za dva otroka, ki sta se rodila v njuni zvezi, je v tem času skrbela Vilijeva mama.

Kljub prepovedi stikov sta odnose ohranjala s tihotapljenjem pisem in skrivnimi telefonskimi klici. Da sodnega ukaza ne bosta upoštevala, je lani po prestani zaporni kazni ugotovil tudi sodnik, ki je njuno razmerje končno dopustil, upoštevajoč predvsem dejstvo, da je v vmesnem času Vili postal tudi polnoleten.

Letourneauova ima pestro zgodovino v partnerskih odnosih, saj ima že iz prvega zakona štiri otroke. Zaradi sramu in neljube popularnosti v vseh zveznih državah ZDA se je njen mož preselil na Aljasko.

Podobnosti?
To pa ni edini tovrsten primer, saj sta v ZDA v zadnjih mesecih znana še dva podobna primera:

24-letna učiteljica telovadbe iz Floride, Debra LaFav, je namreč spolno občevala s 14-letnim učencem. Njen mož je veselo sodeloval pri več ameriških TV-oddajah ter razlagal o odnosu s svojo ženo, s katero se ločuje.

Na začetku februarja pa je imela v zvezni državi Tennessee 27-letna učiteljica Pamela Turner spolne odnose s 13-letnim otrokom. Učiteljici iz Floride grozi 16-letna kazen, medtem ko Turnerjevi iz Tennesseeja kar 100 let zapora. Predvidoma do omenjenih kazni ne bo prišlo, kljub temu da se ameriška podeželjska sodišča sklicujejo na svojo pravičnost.