Videoposnetek, v katerem deklica poje znamenito Disneyjevo himno iz leta 2013, je na Facebooku objavila Marta Smehova, ki je z dovoljenjem dekličine matere posnela in delila improvizirani nastop.

Ob prvotni objavi na Facebooku, ki je postala spletna uspešnica, je Smehova zapisala: "Od prve besede je v zaklonišču zavladala popolna tišina. Vsi smo poslušali dekličino pesem, ki je prinesla žarek upanja." Dodala je, da nihče ni mogel zadržati solz.

Deklica je za britanski BBC povedala, da je bilo v zaklonišču "v redu" in da so tam bili tudi drugi otroci. Ti so skupaj z drugimi v zaklonišču z navdušenjem spremljali nastop deklice, ki jim je med drugim povedala, da "sanja o petju na velikem odru pred občinstvom".

Da deklica zelo rada poje, je za BBC potrdila tudi njena babica: "Res rada poje. Poje od jutra do večera."

Amelija je zaklonišče zapustila in je zdaj v varnem objemu svoje babice na Poljskem, medtem ko sta dekličina mati in oče ostala v Ukrajini, da pomagata v boju proti Rusom. Deklica je na vprašanje, kaj upa za svojo družino, odgovorila: "Zelo bi bila vesela, če bi bila z mamo in očetom."

Dekličina izvedba priljubljene pesmi Let It Go je pritegnila pozornost vsega sveta. Oglasila se je tudi igralka in pevka Idina Menzel, ki nastopa v vlogi glavne junakinje Elze, ki prepeva omenjeno pesem. "Vidimo te. Res, res te vidimo," je sporočila deklici.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o dogajanju v Ukrajini smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju v Ukrajini lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.