"Sprva se je bilo težko posvetiti vprašanju, ker si osredotočen na to, kako te zebe." Foto: Reuters

Kalifornijci so se ljubezen odločili poiskati na nov način. Dogodek Icebreakers je zasnovan tako, da spodbudi pretok pogovorov. Po meditaciji in glasbenem "zvočnem popotovanju" se udeleženci naključno razdelijo v pare, se oblečejo v kopalke in se potopijo v kad z izjemno mrzlo vodo – temperatura meri 2,78 stopinje Celzija.

Srečanje začnejo tudi z meditacijo. Foto: Reuters
Srečanje začnejo tudi z meditacijo. Foto: Reuters

Zaposleni z nepremočljivimi karticami, na katerih so vprašanja, kot je "Kaj vam pomeni ljubezen?", poskrbijo za razpravo kopalcev, ki so med triminutnimi srečanji do vratu v hladni vodi. "Sprva se je bilo težko posvetiti vprašanju, ker si osredotočen na to, kako te zebe," je povedala 25-letna udeleženka, a dodala, da je postalo preprosto s tem, ko sta s partnerjem vzdrževala očesni stik in se osredotočila na to, kako se oba počutita.

27-letnik je poudaril, da je bilo lepo imeti ob sebi nekoga, ki ga podpira, medtem ko se je privajal na temperaturo. Sam se je dogodka udeležil, da bi pokazal svoj avtentični jaz in bil odprt za vse, četudi morda ne bo našel ljubezni. "Cilj je priti sem, da se samo povežemo, in če se ljubezen iskri, je to nekaj posebnega," je poudaril eden izmed pobudnikov tovrstnega podviga Kyle Cassidy, ki je kopalce pozval, naj uživajo v izkušnji, ko iščejo partnerja. "Presenečena sem bila nad tem, kako prisotna sva lahko bila drug z drugim, in kako prijazen je bil, čeprav sva oba v bolečini," je o svoji izkušnji dejala 36-letna udeleženka, ki si je izkušnjo delila s tri leta starejšim moškim, poroča Reuters.

Doslej sta organizirala tri dogodke, kjer je
Doslej sta organizirala tri dogodke, kjer je "led prebilo" od 30 do 40 ljudi. Foto: Reuters

Cassidy je projekt Icebreakers ustvaril s svojim poslovnim partnerjem Aryanom Davanijem, s katerim je soustanovitelj podjetja IcePass, ki ponuja ledene kopeli in savne. Doslej sta organizirala tri dogodke za hitre zmenke, kjer je "led prebilo" od 30 do 40 ljudi. Po besedah Cassidyja je sedem parov celo šlo na drugi zmenek, trije pa so še vedno skupaj.

Ledene kopeli so sicer postale priljubljene med športniki, ki pravijo, da hladna voda pomaga lajšati bolečine v mišicah in pospešuje okrevanje.