Za ta podvig so morali v Meauxu zapreti glavno ulico, saj je sir dobil prednost pred prometom. Na bel prt in rdeč nadprt so nato razporedili dolgo "kačo" sira, ki je merila natančno 100 metrov in 28 centimetrov. Ko so sir izmerili, so ga razdelili obiskovalcem.

Dogodku so prisostvovali tudi predstavniki Guinnessove knjige rekordov, ki so natančno izmerili velikanski kos brieja, mehkega sira iz kravjega mleka v obliki nizkega hlebca, prekritega z belo plesnijo, ki izvira iz severne Francije.

Vaščanom bodo v kratkem sporočili, ali je bilo vse po pravilih in bodo vpisani v naslednjo izdajo knjige vseh rekordov. A glede na to, da do zdaj sploh še nikoli nihče ni postavljal rekorda v najdaljšem brieju, to ne bo tako težka naloga, piše Euronews.

Vas sicer slovi po tem siru, vsako leto organizirajo tudi kulinarični festival, posvečen tej hrani, domačini pa so združeni tudi v društvo ljubiteljev brieja. "Kdor si vsako jutro odreže košček brieja, mu zdravje služi vse leto," je prepričan predsednik društva Thierry Bitschene.