V Moskvi se te dni tare milijonarjev, ki so prišli pogledat najnovejše smernice. Foto: EPA
V Moskvi se te dni tare milijonarjev, ki so prišli pogledat najnovejše smernice. Foto: EPA
Draga, tale hiša je čisto dovolj velika, se strinjaš? Ima 15 spalnic in 8 kopalnic. Foto: EPA
Draga, našel sem jacuzzi, ki stane 36.000 dolarjev! Foto: EPA

Med drugim so hostese predstavile tudi 36.000 dolarjev vreden ameriški jacuzzi. "Dobrodošli na sejmu milijonarjev v Moskvi. Le najdražji izdelki in vi!" je geslo, s katerim je voditelj v smokingu pozdravljal številne obiskovalce, ki so bili oblečeni v po meri ukrojena oblačila.

Predvidoma 25.000 oseb, milijonarjev in tistih, ki to še nameravajo postati, bo med 24. in 28. septembrom obiskalo sejem v centru Crocus-Expo, kjer so razstavljeni najrazličnejši izdelki, brez katerih bogataši ne morejo živeti.

Razkošje za najbolj petične
Helikopterji, drago staro in novo pohištvo, dragocen nakit, čistokrvni konji, krzneni izdelki, vse to in še več je mogoče videti na razstavnem prostoru. Prvič so sejem milijonarjev organizirali pred tremi leti v Amsterdamu, letošnjega pa je odprl britanski pevec Bryan Ferry.

V sklopu sejma bodo organizirane številne modne revije, predogledi najbolj razkošnih avtomobilov, petičneži bodo poskusili gurmanske specialitete največjih kuharskih mojstrov, manjkali pa ne bodo niti rock koncerti.

Pobudnik sejma Ives Gijrath je povedal, da je njegov glavni cilj prodati vse, kar je ponujeno na ogled. Za stranke je to odlična priložnost, da na enem mestu najdejo ustrezno letalo, jahto, konja, nakit, parfum in drugo, kar potrebujejo za življenje na visoki nogi.

Pomembno je sodelovati
Eden sodelujočih ponudnikov je povedal, da so zgolj za ureditev njihovega razstavnega kotička porabili 15.000 dolarjev, glavni vzrok, da so se odločili sodelovati na sejmu pa je ohranjanje slovesa.

Vstopnica za prvi večer je stala približno 200 dolarjev, za druge dni pa približno 34 dolarjev.