Restavracija se imenuje Dans Le Noir, kar pomeni v temi. Nad zamislijo se že pritožujejo kuharski mojstri, ki so svoje goste zabavali ob ustvarjanju flambiranih jedi, vendar Edouarda de Broglieja to ne moti. Restavracija naj bi svoja vrata odprla prihodnji mesec. De Broglie z restavracijo navdušuje Parižane, prepričan pa je, da bo uspela tudi v Londonu. V Parizu je v zadnjih 18 mesecih restavracijo obiskalo že več tisoč ljudi, vsi pa so po obisku navdušeni nad izkušnjo, ki jim je pomagala malo bolje spoznati svet slepih.
S tem, ko obiskovalec obeduje v popolni temi, naj bi se mu čutila za okušanje hrane izostrila in bi bil gurmanski užitek še večji. De Broglie je že zaposlili 10 natakarjev, ki bodo obiskovalce vodili v zatemnjen prostor. Obiskovalca ob vhodu pričaka normalno osvetljen bar, kjer si z menija izbere, kaj bo jedel, kar 80 odstotkov obiskovalcev pariške restavracije pa izbere obrok presenečenja.
Menedžer londonske restavracije pravi, da je prvi obisk restavracije nekoliko nenavaden, vendar pa se obiskovalci hitro navadijo na temo in začnejo uživati samo v hrani. Natakarji bodo vedno na voljo obiskovalcem, da jim bodo lahko kar najbolje pomagali, to je namreč njihov svet, v katerem se najbolje znajdejo. De Broglie upa, da mu bo z restavracijo uspelo premagati tradicionalno angleško zadržanost, in pravi, da v temi družbene razlike niso vidne. Težko se je pogovarjati s sosedom, atmosfera pa je izredno slovesna.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje