Po spletu so zaokrožili posnetki velike mačke, za katero se zdi, da bo dejansko oživela in skočila z reklamnega panoja. 3D-mačka, ki je videti neverjetno resnično, se v okrožju Šindžuku sprehaja po 154 kvadratnih metrov velikem LED-zaslonu. Lisasta kosmatinka pa bo od 12. julija ljudi vsak dan opazovala visoko nad japonsko prestolnico. Trenutno poteka le testno predvajanje.

Vedenje mačke kaliko, ki bo bdela nad prebivalci Tokia in kraljevala na stavbi, mimo katere se vsak delovni dan sprehodi okoli 190.000 ljudi, se bo čez dan spreminjalo. Okoli 7. ure se bo mačka Šindžuku zbudila in se pretegnila, čez dan se bo sprehajala, opazovala mimoidoče in nad njimi glasno mijavkala, zvečer okoli 1. ure zjutraj pa bo glavo udobno naslonila na svoje tačke in zaspala.

Za tiste, ki si prizora na panoju Cross Shinjuku Vision ne bodo mogli ogledati v živo, bo Cross Space, eno izmed podjetij, ki stoji za to inovacijo, na Youtubu omogočil posnetek v živo oglasnega panoja. Ustvarjalci opozarjajo le, da je lahko na ta način 3D-učinek zmanjšan, saj je veliko odvisno od zornega kota, poroča CNN.

Podobnega projekta so se lotili tudi v Seulu

V glavnem mestu Južne Koreje je tehnološko podjetje d'strict, ki s pomočjo tehnologije ustvarja javno umetnost, zasnovalo velikanski 3D-val. Ta je "poplavil" največji digitalni pano v državi, za projekt WAVE pa so potrebovali kar štiri mesece. Sicer se ta zaslon v seulski soseski Gangnam po navadi uporablja tudi za promocijo k-pop videospotov.

Gromozanski val se vsako uro na stavbi SMTown COEX pojavi za eno minuto, njegov realizem pa naj bi bil impresiven.