Najvišji vlakec smrti v Evropi je visok 64,9 metra, ena 1,7 km dolga vožnja z njim pa traja 2 minuti in pol. Foto:
Najvišji vlakec smrti v Evropi je visok 64,9 metra, ena 1,7 km dolga vožnja z njim pa traja 2 minuti in pol. Foto:

Pogumni rekorder, 48-letni Američan Richard Rodriguez, je povedal: "Mislim, da bi lahko zdržal še en teden. Rad bi podrl rekord, ki ga ne bo nikoli nihče presegel. Kot otrok sem se bal voženj z vlakcem smrti, a nato so mi zelo prirasle k srcu."

Richard se je vozil z najvišjim vlakcem smrti v Evropi - to je Big One na Plaži užitka v angleškem Blackpoolu, ki doseže hitrost okrog sto kilometrov na uro. V času, ki ga je preživel na vlakcu, je rekorder prepotoval 6.640 km - več, kot je potreboval za pot iz svojega domačega mesta Chicaga v Anglijo in nazaj (6.400 km). Vsako uro je "opravil" 16 voženj. Richard je na vlakcu jedel, pil in spal, ponoči pa se je zaradi varnostnih razlogov preselil na nižjega Big Dipperja.

Njegov rekord so potrdili uradni opazovalci Guinnessove knjige rekordov, ki so mu dovolili pet minut počitka na uro. Richard je povedal: "Preživel sem vse - grmenje in strele, pa tudi sonce. Edina moja težava je posušena koža zaradi vetra."
Rodriguezov nemški konkurent Frank Rossler je predal dvoboj "glava na glavo", saj je njegov poskus na vlakcu Boomerang na Bavarskem padel v vodo zaradi dehidracije.