Duhovnik je nekaj rolk tudi podaril otrokom. Foto: MMC RTV SLO
Duhovnik je nekaj rolk tudi podaril otrokom. Foto: MMC RTV SLO

45-letni duhovnik Zoltan Lendvai, ki živi tik ob meji s Slovenijo, v Dolgi vasi na Madžarskem, verjame, da je rolkanje primeren način za približanje vere tudi mlajšim. Videoposnetek z naslovom Funny Priest Skateboarding, ki prikazuje duhovnika na rolki, ima že več kot 11.000 ogledov, njegovi privrženci pa so naredili tudi glasbeno različico videa.

Zoltan je povedal, da je idejo dobil pri italijanskem duhovniku iz 19. stoletja, ki je svoje življenje posvetil temu, da bo izboljšal življenja revne mladine. Pri tem je uporabljal igro kot sredstvo za učenje. "Velikokrat sem že začutil, da je to en izmed načinov, kako lahko ljudi približam Jezusu," je razložil Madžar.

Rolkanja se je sicer naučil že pri svojih 14, vendar takrat še ni dojel njegovega pomena. Šele ko je začel svoje duhovno poslanstvo, je spoznal učinek, ki ga imajo lahko njegove veščine na mlade. Priznal je, da so trije najstniki, ki nikoli prej niso hodili v cerkev, postali redni poslušalci njegovih pridig, od kar jim je pokazal svoje trike z rolko.