Februarja se je sam pripeljal tudi do smučarskega središča Rosa Kutor, na katerem bodo potekale zimske olimpijske igre v Sočiju. Foto: EPA
Februarja se je sam pripeljal tudi do smučarskega središča Rosa Kutor, na katerem bodo potekale zimske olimpijske igre v Sočiju. Foto: EPA
Dmitrij Medvedjev in Vladimir Putin
Oba ves čas trdita, da na predsedniških volitvah ne bosta kandidirala drug proti drugemu in da se bosta o tem, kdo se bo potegoval za glasove volivcev, odločila na zasebnem pogovoru. Foto: EPA

Medvedjev je med nedavnim obiskom Kazana očitno preveč dobesedno vzel svoj slogan Naprej, Rusija! Ko je izstopil iz črnega terenskega avtomobila in pozdravil navdušene ljudi, ki so ga pričakali, je že čez nekaj trenutkov opazil, da se vozilo ni ustavilo, tako da je prestrašeno znova prijel za vozilo in skušal preprečiti nesrečo.

"Oh, Dmitrij!"
K vozilu so nato prihiteli še njegovi varnostniki, ki so pomagali umiriti njegovega mercedesa. "Oh, Dmitrij Anatoljevič!" je bilo nato slišati karajoči glas iz množice, ki jo je posnela ena izmed videokamer, posnetek pa se je kmalu znašel tudi na YouTubu.

K sreči se je predsedniška nerodnost končala brez poškodovanih, kljub temu pa so ljudje v komentarjih pod novico zavzeto ugibali, kaj bi lahko šlo narobe, da se predsedniški jekleni konjiček ni ustavil. "Očitno ga je pustil v prestavi, začetnik!" je zapisal eden, drugi pa je dodal: "Namesto orožja bi njegovi varnostniki morali s seboj prenašati opeke, ki bi jih nato podstavili pod kolesa njegovega vozila."

Uradni Kremelj pripetljaja ni želel komentirati.

"American Boya" mu še niso oprostili
Tako 45-letni predsednik Medvedjev kot premier Vladimir Putin, njegov predhodnik na predsedniškem položaju, rada v javnosti kažeta svojo naklonjenost do jeklenih konjičkov, ko v Rusiji gostujejo tuji voditelji, pa včasih kar sama poprimeta za volan.

Videoposnetek "nevarnega" Medvedjeva v avtomobilu je sicer že drugo dejanje predsednika, nad katerim so njegovi sodržavljani dvigovali obrvi in zmajevali z glavami. Aprila se je tako na spletu znašel prizor, kako Medvedjev poplesava na popuspešnico iz 90. let, American Boy.

Na podobne nerodnosti seveda ni "imun" niti Putin, ki se lahko pohvali s črnim pasom iz juda in rad pokaže svojo izklesano postavo. Maja se je tako celo na državni televiziji znašel posnetek nekdanjega vodje KGB-ja, kako mu ne uspe zagnati najnovejšega modela lade, ki je pravkar prišla s tekočega traku.

Ko se avtomobil noče ustaviti

Medvedjev na plesišču

Putinu nagaja nova lada