Gostitelj Jesse Eisenberg s SNL-jevim komikom Andyjem Sambergom (desno) in Markom Zuckerbergom (levo). Foto: NBC
Gostitelj Jesse Eisenberg s SNL-jevim komikom Andyjem Sambergom (desno) in Markom Zuckerbergom (levo). Foto: NBC
Eisenbergu je vloga Zuckerberga v Socialnem omrežju prinesla že lep kupček nagrad in nominacij. Foto: EPA

Zuckerberg je sinoči gostoval v NBC-jevi priljubljeni oddaji Saturday Night Live in dokazal, da (vsaj v javnosti) ne goji kakšnih večjih zamer do njegovega filmskega dvojnika, Jesseja Eisenberga. 26-letni multimilijarder je v otvoritvenem monologu izmenjal nekaj replik z Eisenbergom in zvezdnikom SNL-a Andyjem Sambergom, ki sicer pogosto oponaša Zuckerberga.


Medtem ko sta Samberg in Eisenberg (nominiran za prvega oskarja prav za upodobitev Zuckerberga) duhovičila na odru, se je kamera preselila na pravega Zuckerberga, ki je v svoji prepoznavni majici in trenirko v zaodrju čakal s producentom oddaje Lornom Michaelsom.
"Ta fanta sta samo 'piflarja'," je podal opazko Zuckerberg, čigar družba je bila pred kratkim ocenjena na 50 milijard dolarjev in je s tem najverjetneje najbogatejša oseba na odru SNL-a do zdaj.
Le nekaj trenutkov pozneje se je oče Facebooka pridružil Eisenbergu in Sambergu, medtem ko sta ta dva primerjala svoje sposobnosti upodabljanja Zuckerberga. "Nosim to trenirko in rečem, sem Mark Zuckerberg," je delil svoje igralske metode Samberg.
Prvo srečanje v živo
27-letnega večno nervoznega in sramežljivega Eisenberga je navzočnost Zuckerberga - vsaj na videz - malce vrgla iz tira. "Kaj, se vidva nikdar nista srečala?" je vprašal Samberg, na kar sta Zuckerberg in Eisenberg zmajala z glavo. "Ne-ro-dno!" je zaklical Samberg in ju zapustil sama na odru v zlagano napeti tišini (SNL le ima dobro premišljen scenarij). "Res si mi bil všeč na 60 Minutes," je končno zinil Eisenberg.
"Ti ... ti je kdaj le uspelo pogledati film?" Zuckerberg, ki je ob premieri Socialnega omrežja dejal, da nima nič skupnega z realnostjo, prikima. "In kaj meniš?" vpraša Eisenberg. "Bil je ... zanimiv," odvrne Zuckerberg. Eisenberg: "OK, sprejmem!"

Nato je Zuckerberg napovedal oddajo, vztrajal čez ves 90-minutni program in se nazadnje ob enih zjutraj priklonil z Eisenbergom.
Videoposnetek uvodnega monologa si lahko ogledate spodaj.

K. S.