Kot je na konferenci EuroMedLab 2005 povedal zdravnik Jim Swan, ki dela kot svetovalec v industriji alkoholnih pijač, se veliko govori o blagodejnosti antioksidantov, ki so v rdečem vinu, nihče pa ne omenja viskija. Raziskava je pokazala, da je za ljudi še bolj koristno, če pijejo viski.
Po Swanovem mnenju ima tisti viski, ki je dražji in boljši, več antioksidantov kot rdeče vino. Swan je kislino, ki je v vinu in viskiju, opisal kot morilca prostih radikalov, saj vpija potencialno rakave celice. Prosti radikali lahko razbijejo strukturo DNK-ja že obstoječih celic, kar je nevarno, saj bi telo lahko tvorilo nadomestne, divje celice raka.
Sploh ni nič narobe, dodaja Swan, če kdaj "pocuknete" iz steklenice viskija ali pa ste pravi poznavalec te alkoholne pijače, saj vas ta varuje pred rakom. To je potrdila tudi znanost, je še dodal Swan.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje