Kerry se mora za dobro fotografijo zelo potruditi - tudi pasti s kolesa, če je treba. Foto: Kerry Skarbakka
Kerry se mora za dobro fotografijo zelo potruditi - tudi pasti s kolesa, če je treba. Foto: Kerry Skarbakka

Na njegovih fotografijah ga je mogoče videti, kako skače, npr., z mostov in stolpnic, pade po stopnicah, zdrsne pod prho in podobno.

Pri svojih podvigih je Skarbakka primerno zavarovan, saj uporablja različne varovalne vrvi, ki mu zagotavljajo, da (največkrat) ostane nepoškodovan. "Moram povedati, da sebe nimam za kakšnega veličastnega kaskaderja. Varnost je pomemben element, a pri mojem delu vedno obstaja nevarnost poškodbe. To je neizogibno," pravi Kerry, ki dodaja, da imajo največjo vrednost na njegovih fotografijah lokacije, kjer so bile fotografije posnete. Čeprav so njegove fotografije zaradi varoval retuširane, pa zato niso nič manj zanimive ali umetniško cenjene.

Drzni Američan svoje fotografije različnih padcev, zdrsov in skokov ustvarja vse od leta 2002, razstavljal pa jih je že povsem svetu.

Sprva je imel idejo, da bi on fotografiral, skoke in padce pa bi izvajali drugi, a ni dobil nobenega kandidata za to. Seveda mu ni preostalo drugega, kot da se je sam prelevil v kaskaderja.

Svoje delo posveča filozofu Martinu Heideggarju, ki je "človekov obstoj opisal kot proces nenehnega padanja".

V spodnji galeriji si oglejte njegove drzne fotografije.

J. R.