Pri dunajskem izdelovalcu čokolade Hochleitner naj bi sladico razvili v šestih mesecih, za mleko pa bodo poskrbeli na kamelji farmi in mlekarni Al Ain v Združenih arabskih emiratih (ZAE).
Kamelje mleko naj bi bilo dober nadomestek za kravje, saj je manj mastno in bolj sladko. Kombinirali bodo kamelje mleko s farme Al Ain in med iz Jemna ter tako razvili zdrav in slasten nov tip čokolade.
Prve vzorce čokolade so izdelali na Dunaju, partnerji pa nameravajo zgraditi tovarno v ZAE-ju in kupiti še 2.000 kamel. Tovarna naj bi začela delovati v juniju leta 2006, v njej naj bi izdelali 50 ton kamelje čokolade na mesec.
Hochleitner z arabskimi partnerji cilja na premožne stranke, ki prenočujejo v luksuznih hotelih v Abu Dabiju in Dubaju.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje