V podjetju Omlet so prepričani, da bo njihov odsevni jopič rešil življenje marsikateri kokoši. Foto: Spletna stran družbe Omlet
V podjetju Omlet so prepričani, da bo njihov odsevni jopič rešil življenje marsikateri kokoši. Foto: Spletna stran družbe Omlet

Še nikomur ni uspelo ugotoviti, zakaj se kokoši tako rade zadržujejo na cestah, kjer je njihovo življenje ogroženo zaradi motoriziranih udeležencev prometa. Zato je britansko podjetje Omlet, ki se načeloma ukvarja s proizvodnjo vsega, kar perjad potrebuje za udobno življenje (od kokošnjakov do napajalnikov, posod za hrano in same hrane), predstavilo "revolucionarno" rešitev - odsevni jopič za kokoši, piše britanski Telegraph.

Zmedena notranja ura
Čeprav se kokoši navadno zbudijo z zoro in "omagajo", ko se stemni, pa se sploh v jesenskih popoldnevih in zgodnjih večerih pogosto zgodi, da se njihova notranja ura malo zmede. Svoje prispevajo še z javno razsvetljavo osvetljene javne površine, ki dajejo perjadi lažen občutek, da je še svetlo - in tako se v poltemi znajdejo sredi ceste, kjer so prepuščene na milost in nemilost voznikov avtomobilov.

Ljubiteljem kokoši bo tako precej v pomoč izdelek, ki ga preprosto namestijo na svojo malo pernato domačo žival in jo z malo manj skrbi spustijo na prostost. Čeprav jopič ne bo preprečil morebitnega nesrečnega trčenja z avtomobilom, pa bo zagotovo pripomogel k boljši vidnosti kokoši. In morda ji bo ravno to rešilo življenje, so prepričani v podjetju.

Odsevni jopič je narejen na podoben način kot odsevniki za kolesarje in malčke, stane pa 12 britanskih funtov (14 evrov). Na voljo je v dveh barvah - florescentno rumeni in rožnati. V približno 10 dneh od začetka prodaje, so prodali okoli 200 jopičev, pri čemer je precej večje povpraševanje po rožnatih jopičih.

Povpraševanje rodilo ponudbo
Eden izmed izvršnih direktorjev družbe Omlet, Johannes Paul, je pojasnil, da so zamisel za odsevni jopič dobili od kupcev: "Veliko ljudi nas je spraševalo, ali prodajamo kaj takšnega, zato smo se odločili, da razmislimo v tej smeri." Ob tem dodaja: "Tudi tisti, ki imajo kokoši za hišne ljubljenčke, jih morajo spustiti na prosto, in vsake toliko se kakšna kokoš znajde na cesti."