Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odvetniki Curtisa Jacksona, kot je pravo ime 50 Centa, v tožbi navajajo, da je raper “vljudno privolil", da se fotografira z Angelo Kogan, pozneje pa odkril, da je “brezvestna" lastnica spaja omenjeno fotografijo večkrat uporabila za promocijo svoje kirurške ordinacije.

Jackson trdi, da je vse skupaj preseglo vse zdrave meje prejšnji mesec, ko naj bi Kogan na svoji spletni strani The Shade Room objavila članek s "šokantnimi lažnimi insinuacijami", da je tudi sam raper opravil poseg povečanja penisa.

“Jackson ni nikdar prestal tovrstnega posega, klinike tožene stranke pa ni nikdar obiskal za kako plastično operacijo, prav tako ni nikdar privolil v komercializacijo in objavo fotografije," so zapisali njegovi odvetniki. “Dejanja obtožene so Jacksona izpostavila posmehu, povzročila znatno škodo njegovemu poklicnemu in osebnemu ugledu ter kršila njegovo pravico do nadzora nad lastnim imenom in podobo."

50 Cent si želi, da sodišče Koganovi z nalogom prepove nadaljnjo uporabo njegove podobe, pa tudi “na milijone dolarjev" odškodnine zaradi njenega "zlonamernega" postopanja.

V spornem članku z naslovom Povečanja penisa še nikdar niso bila tako priljubljena – pogovor z izvršno direktorico klinike Angelo Kogan sicer ni nikjer eksplicitno navedeno, da si je 50 Cent povečal penis. Navaja pa, da naj bi bil njihova "stranka", ob tem pa je uporabljena fotografija raperja s Koganovo. Jacksonovi odvetniki trdijo, da je "posledica jasna".

“Fotografija je objavljena tik ob fotografiji anonimnega moškega med postopkom povečanja penisa, pri čemer njegovo razkrečeno mednožje prekriva evfemistični emoji jajčevca," so zapisali raperjevi odvetniki. Ob tem so še izpostavili, da je bil članek na omrežjih deljen s prikazno fotografijo 50 Centa, kar povzroča še dodatno škodo.