Glasbeno kariero je začel konec 90. let in še kot deček osvajal glasbene lestvice. Foto: EPA
Glasbeno kariero je začel konec 90. let in še kot deček osvajal glasbene lestvice. Foto: EPA

Aarona Carterja so lanskega novembra na njegovem domu v Kaliforniji našli neodzivnega v kadi, reševalci so ga na kraju samem razglasili za mrtvega. Po skoraj petih mesecih od smrti pa so v javnost prišle tudi informacije obdukcije.

Sorodna novica Umrl je ameriški pevec Aaron Carter

Po ugotovitvah mrliškega oglednika je 34-letnik pred smrtjo zaužil pomirjevala in vdihaval plin difluoroetan, ki se običajno uporablja kot potisni plin pri čistilih v razpršilu in lahko pri vdihavanju povzroči občutek evforije.

Zaradi učinkov omenjenih substanc je nenamerno utonil v svoji kadi.

Carterja so nazadnje videli živega, ko ga je 4. novembra v zgodnjih jutranjih urah na domu obiskala policija. Ta je prišla preverit, ali je z njim vse v redu, saj so na družbenem omrežju Instagram med prenosom v živo oboževalci slišali, da je uporabljal inhalacijsko sredstvo. Zvezdnik je policiste prosil, naj odidejo, pozneje tistega dne pa je zamudil sestanek s svetovalcem, ki mu je pomagal pri odvajanju od mamil. Naslednji dan ga je čistilka našla v masažni kadi.

Zaradi odvisnosti od prepovedanih mamil se je zdravil, večkrat so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, leta 2013 pa je tudi bankrotiral. Lani je dobil sina Princea in prav zaradi njega se je v začetku leta odločil za zdravljenje, saj je želel dobiti skrbništvo nad njim.

Aaron Carter je glasbeno kariero začel konec 90. let in še kot deček osvajal glasbene lestvice – prvi album je izdal že pri devetih letih. Nastopal je s skupino Backstreet Boys, katere član je bil njegov starejši brat Nick Carter, koncertiral je tudi z Britney Spears na turneji Oops!... I Did It Again. V poznejših letih se je preizkusil tudi v rapu, pel je v broadwajskih muzikalih in sodeloval v ameriški različici oddaje Zvezde plešejo.