Amal Clooney je pri komaj 37 letih zgradila izjemno odvetniško kariero. Foto: EPA
Amal Clooney je pri komaj 37 letih zgradila izjemno odvetniško kariero. Foto: EPA

Clooneyjeva (rojena Alamuddin) se bo kot gostujoča profesorica katedri pridružila v pomladnem polletju, so sporočili s slovite newyorške univerze.

Odvetnica za človekove pravice, ki sicer deluje v Londonu, tekoče pa govori arabsko, angleško in francosko, je v izjavi za javnost povedala, da ji bo poučevati na tej ugledni izobraževalni ustanovi, ki spada v elitno Ivy League, v veliko čast. "Veselim se spoznavanja prihodnje generacije odvetnikov za človekove pravice, ki tukaj študirajo," je dodala.

Veliko več kot le gospa Clooney
V Libanonu rojena 37-letna pravnica se je pod drobnogledom širše javnosti znašla, ko je začela razmerje z zvezdnikom Georgeem Clooneyjem, s katerim sta si poročne zaobljube na razkošnem slavju izmenjala lani, a številni opozarjajo, da se Amal dogaja krivica, ko jo omenjajo le v zvezi s slavnim igralcem in režiserjem, saj je že veliko, preden ga je spoznala, ustvarila zavidanja vredno kariero v mednarodnem prostoru.

Med drugim je bila svetovalka Kofija Anana, ko je bil posebni odposlanec ZN-a za Sirijo, zastopala pa je tudi nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko in ustanovitelja WikiLeaks Juliana Assangea, ki je že od leta 2012 v političnem azilu na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu. Trenutno je odvetnica novinarja Al Džazire Mohameda Fahmyja, ki so ga lani obsodili zaradi širjenja laži v korist teroristične organizacije.