Kratek in buren zakon, dolga in burna ločitev, bi lahko povzeli sago Heard-Depp, ki se je zdaj vendarle končala s pokopom bojne sekire. Foto: Reuters
Kratek in buren zakon, dolga in burna ločitev, bi lahko povzeli sago Heard-Depp, ki se je zdaj vendarle končala s pokopom bojne sekire. Foto: Reuters

Kot je 30-letna igralka zapisala v izjavi za javnost, denar zanjo osebno v ločitveni bitki ni igral nobene vloge in je z njim že ves čas nameravala pomagati tistim, ki imajo manj možnosti, da bi se branili. "Kot so poročali mediji, sem v ločitveni poravnavi prejela sedem milijonov in ravno toliko podarjam. To zelo presega vse zneske, kar sem jih kdaj dala v preteklosti in jih bom še naprej."

Znesek je Amber darovala več različnim dobrodelnim organizacijam, večini je skupno, da se borijo proti nasilju nad ženskami, del denarja pa bo dobila Otroška bolnišnica v Los Angelesu, kjer igralka kot prostovoljka pomaga že zadnjih 10 let. "Upam, da bo moja izkušnja prinesla pozitivne spremembe v življenja ljudi, ki jih najbolj potrebujejo," je še dodala.

Depp in Heardova sta ločitveni sporazum zunaj sodišča dosegla, tik preden bi se začele sodne zdrahe; sodnik je Deppu ukinil prepoved približevanja, ki so ga Heardovi odobrili konec maja, ko je takrat še moža prijavila zaradi besedne in telesne zlorabe v času zveze in zakona, opuščene so tudi obtožbe proti Deppu zaradi zakonskega nasilja.

15-mesečni zakon igralskih zvezd, med katerima je 23 let starostne razlike, je bil, kot sta po pokopu bojne sekire zapisala v skupni izjavi za tabloid People, "zelo strasten in včasih buren, a ju je vedno vezala ljubezen".