Annino pritožbo bo sodišče obravnavalo januarja. Foto: Reuters
Annino pritožbo bo sodišče obravnavalo januarja. Foto: Reuters
Anna Nicole Smith
Pokojni Marshall Smithove ni omenil v oporoki. Foto: EPA

Ameriško vrhovno sodišče bo namreč obravnavalo njeno pritožbo. Nekdanja Playboyeva zajčica zahteva 88,6 milijona dolarjev, za katere trdi, da ji jih je zapustil naftni mogotec J. Howard Marshall.

Sodnik je leta 2002 razsodil, da ji ta vsota kot vdovi pripada, pozneje pa je ameriško prizivno sodišče to razsodbo razveljavilo.

Sporna poroka
Smithova se je leta 1994 pri 26 letih poročila z 89-letnim milijonarjem, ki jo je za to obdaroval z darili, vrednimi šest milijonov dolarjev.

Malo pred njegovo smrtjo, leta 1995, so Marshallovo premoženje ocenili na 1,6 milijarde dolarjev. Smithova se je takoj po smrti podala v pravo vojno za dediščino s pokojnikovim sinom E. Pierceom Marshallom in leta 2002 na teksaškem zapuščinskem sodišču tožbo dobila.

Marshallova družina proti Anni
Marshallov sin se je na to odločitev sodišča pritožil, čemur so tudi ugodili in Smithovo razveljavili kot dedinjo. Kalifornijski sodnik naj bi namreč leta 2002 razsodil v korist Smithovi, ne glede na pomanjkanje zakonske podlage, saj je pokojni milijonar ni omenil v oporoki.

Ponovno zaslišanje bo verjetno januarja prihodnje leto, odločitev o pritožbi pa naj bi bila znana do junija.