Par je novico o rojstvu sina oznanil na družbenem omrežju Instagram, nista pa razkrila, kdaj se je rodil in drugih podrobnosti. Ob fotografiji novorojenčka sta zapisala le: "Najin čudoviti deček. Dobrodošel na svet, Hayden!"

V komentarjih pod objavo so mladi družini med drugim čestitali tudi upravljavci uradnih profilov vseh treh turnirjev za grand slam, ki jih je Barty osvojila. "Bodoči wimbledonski prvak?" so se tako vprašali v Londonu, Avstralci pa poudarili: "Največja zmaga."

Nekdanja teniška zvezdnica in profesionalni golfist sta novico, da bosta starša, sporočila januarja, prav tako na Instagramu, ko je Barty objavila fotografijo svoje psičke Origi, ki je glavo prislanjala ob otroške čeveljčke. "Leto 2023 bo najboljše. Zelo se veselimo nove dogodivščine. Origi je že zaščitniška velika sestra," je zapisala trikratna zmagovalka turnirja za grand slam.

Danes 27-letna Barty se je, kot je znano, nepričakovano upokojila marca lani, ko je zasedala vrh ženske teniške lestvice, s pojasnilom, da preprosto nima več želje po profesionalni karieri, polni odrekanja in napornih treningov. Predtem je v treh letih osvojila tri grand slame, leta 2019 je slavila v Parizu, leta 2021 je zmagala na wimbledonski sveti travi, v začetku leta 2022 pa še v domačem Melbournu.