Brown je napad na sodišču v Los Angelesu priznal. Foto: Reuters
Brown je napad na sodišču v Los Angelesu priznal. Foto: Reuters

Avstralski minister za migracije Peter Dutton je potrdil, da se je pri vizumu za Browna zapletlo: "Gospod Brown ima zdaj 28 dni časa, da predloži dokumente, s katerimi bo skušal dokazati, zakaj je pomembno, da mu odobrimo vstop v našo državo." Ali bo Chris to storil, še ni jasno.

Vstopnice za njegove decembrske avstralske koncerte naj bi šle v prodajo prihodnji teden, a dokler se ne reši uradniški zaplet, ni jasno, ali bo Brown v deželi "tam spodaj" sploh lahko nastopil.

Oglasilo se je tudi nekaj avstralskih skupin, ki opozarjajo na družinsko nasilje, in pozvalo, da bi morali Brownu prepovedati vstop v državo, nekateri pa so celo predlagali, da se na reklamne plakate za njegovo turnejo doda napis "Pretepam ženske". Proti njegovemu prihodu se je izrazila tudi Michaelia Cash, nova ministrica za ženske, ki je odločitev pojasnila: "Smo vlada, ki je ni strah reči 'ne'. Če si obsojen zaradi družinskega nasilja in želiš nato potovati po svetu, se moraš zavedati, da boš naletel na države, ki ti bodo rekle: 'Ne moreš priti, saj nisi človek, kot ga pričakujemo.'" Da vizuma ne bo izdala, ker je Brown "neprimeren", je javno sporočila tudi Nova Zelandija.

Casheva se je v začetku leta zavzela za prepoved vstopa v Avstralijo tudi boksarskemu zvezdniku Floydu Mayweatherju, ki je pred leti napadel nekdanjo partnerico.

Spomnimo, Chris Brown je leta 2009 pretepel in davil takratno dekle, zvezdnico z Barbadosa Rihanno, zaradi česar je bil obsojen na pet let pogojne zaporne kazni.