44-letni nekdanji kapetan angleške reprezentance in član Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana, Los Angeles Galaxyja in Paris St. Germaina je prekršek storil, ko se je s svojim bentleyjem novembra vozil po Londonu, piše britanski BBC.

Prekršek je priznal, pa čeprav se ga niti ne spomni, kot je na sodišču razkril njegov odvetnik: "Ne obstaja opravičilo za to, kar se je zgodilo, ampak David se ne spomni tega dne. Rekel je, da bo priznal krivdo, kar je tudi storil."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

V priznanje krivde je bil skoraj prisiljen, saj ga je neznanec med počasi premikajočim se prometom fotografiral in to posredoval policiji.

"Upoštevala sem, da ste vozili počasi, ampak to ni izgovor. Še vedno ste ogrožali druge udeležence v prometu," je povedala sodnica Catherine Moore. Tožilec je dodal: "Namesto da bi gledal pred sabo in se oziral na stanje na cesti, je gospod Beckham gledal v svoje naročje, kjer je imel mobitel."

Na sodišče ga je pripeljal voznik, na vprašanja novinarjev pa po koncu obravnave ni odgovarjal.

Za uporabo mobilnega telefona je prejel šest kazenskih točk – te so se prištele šestim točkam, ki jih je prejel zaradi prehitre vožnje, kar je zadostovalo za začasen polletni odvzem vozniškega dovoljenja. Poleg tega je moral plačati denarno kazen 750 britanskih funtov.