Njegov odziv je zaokrožil po spletu. Foto: AP
Njegov odziv je zaokrožil po spletu. Foto: AP

Tudi med tekmo proti Minnesota Timberwolvesom je bil Luka Dončić, ki je s svojo ekipo Dallas Mavericks gostoval v Minnesoti, tarča ostrih besed domačega občinstva.

Eden izmed navijačev Timberwolvesov mu je namreč zabrusil, da je jokica (ang. crybaby). Slovenski košarkar pa predrznežu ni ostal dolžan.

V drugi polovici igre se je namreč po zadetku obrnil k moškemu, ki se mu je posmehoval, in mu zabrusil: "Kdo joče zdaj?" in na koncu odgovor na provokacijo začinil tudi z žaljivko.

Pred njim je v prvi vrsti sedel ameriški raper Snoop Dogg – za trenutek se je zdelo, da so bile besede celo namenjene njemu – ki pa se mu je to, kako je Dončić opravil z navijačem, zdelo izredno zabavno. Zvezdnika je bilo mogoče videti, kako se je po tej interakciji na ves glas zasmejal.

Nekateri so trenutek Dončićevega odziva na zmerjanje oklicali za enega izmed najboljših trenutkov v končnici lige NBA 2024 doslej.

Praznoval z očetom, ponosna je tudi Anamaria

Potem ko so košarkarji Dallas Mavericksov postali finalisti lige NBA, je 25-letnik v zaodrju praznoval tudi s svojim očetom Sašo, po družbenih omrežjih so zaokrožili tudi videoposnetki, kako se objemata.

Na enem izmed videov je mogoče videti, kako ju pride pozdravit tudi Michael Finley. Nekdanji košarkar, ki je pri Mavericksih trenutno pomočnik športnega direktorja, je spotoma iz rok Dončića vzel pločevinko piva in mu jo odnesel.

Njegova zaročenka Anamaria Goltes je svoje navdušenje nad dosežkom svojega srčnega izbranca delila na družbenih omrežjih. "Bravo, ljubezen! Tvoji dekleti sta do neba ponosni na tebe," je zapisala.