Sarkozy s Carlo in njenim sinom na oddihu v Jordaniji. Foto: Reuters
Sarkozy s Carlo in njenim sinom na oddihu v Jordaniji. Foto: Reuters
Nicolas in Cecilia Sarkozy
Cecilia Sarkozy ni dolgo uživala v položaju prve dame. Par se je razvezal pred tremi meseci. Foto: EPA

"Obstaja velika verjetnost, da boste za poroko izvedeli šele po samem dogodku," je dejal sveže ločeni in ponovno zaljubljeni "Sarko" na nabito polni novinarski konferenci.

"Ni časopis tisti, ki bo postavil datum."

Objemi od Disneylanda do piramid
Sarkozyjeva romanca s pevko in nekdanjo supermanekenko se je začela kmalu po tem, ko se je prvi mož Francije pred tremi meseci ločil od svoje druge žene Cecilie. Od takrat sta bila v zadnjih tednih Sarkozy in v Italiji rojena Brunijeva tako rekoč neločljiva - paparaci so njune objeme in zaljubljene poglede ovekovečili na lokacijah od pariškega Disneylanda do egipčanskih piramid.

Hoče javno razmerje
"Saj ste razumeli: resno je," je odgovoril Sarkozy na vprašanje o njunem razmerju. 54-letni politik je dejal, da hoče prekiniti z dolgo tradicijo francoskih voditeljev, ki so ohranjali svoje ljubezensko življenje zase.

Ob tem je namignil na nekdanjega francoskega predsednika Fracoisa Mitterranda, ki je večji del svojega predsednikovanja med letoma 1981 in 1995 uspešno skrival pred javnostjo, da ima nezakonsko hčerko: "Vsi so vedeli za to, a nihče ni o tem govoril. S Carlo sva se odločila, da ne bova lagala."

K. S.