Robbieja res lahko ustavijo netopirji? Foto: EPA
Robbieja res lahko ustavijo netopirji? Foto: EPA
Robbie Williams
Robbie s svojo največjo ljubeznijo. Foto: EPA

Robbiejevi oboževalci, ki že imajo dragocene vstopnice za njegov poletni koncert v okolici Kölna, zdaj trepetajo in čakajo na odločitev.

Naravovarstveniki so namreč organizatorje opozorili, da bi koncert nepopravljivo ogrozil populaciji dveh redkih vrst netopirjev, ki živijo v gozdovih blizu prizorišča. Na koncertu namreč pričakujejo kar 160.000 navdušencev. Strokovnjaki bodo zdaj preučili možnost, kako bi netopirje lahko obvarovali pred za živali neznosnim hrupom.

Raziskavo bodo plačali organizatorji koncerta, ki so povedali: "Za nas je ceneje, da podpremo raziskavo zdaj, kot pa da bi kasneje plačevali odškodnino. Vendar bomo storili vse, kar je v naši moči, da bodo netopirji preživeli Williamsov koncert."

Robbie Williams je očitno bolj previdno kot lokacije izbiral datume svojih poletnih koncertov, saj na vsak način želi v miru navijati za angleške nogometaše, ki se bodo potili na svetovnem prvenstvu v nogometu v Nemčiji.

Pred kratkim je za svoje novo domovanje, že drugo v Los Angelesu, odštel pet milijonov funtov. Posestvo je dovolj veliko, da bo imel zvezdnik kar doma pravo pravcato nogometno igrišče. V nogomet je namreč tako zaljubljen, da mora "nujno brcati, kadar koli si zaželi".