Rocker Jon Bon Jovi se zdaj ukvarja z dobrodelnostjo. Foto: EPA
Rocker Jon Bon Jovi se zdaj ukvarja z dobrodelnostjo. Foto: EPA
Bill Clinton
Bill Clinton je Jonu takoj ponudil svojo pomoč. Foto: EPA

Bon Jovi je svojo namero o brezplačni obnovitvi ene najbolj dotrajanih sosesk v Filadelfiji mimogrede omenil nekdanjemu ameriškemu predsedniku, njega pa je ideja takoj pritegnila.

Ko sem mu razložil, kaj nameravam, je bil nad idejo navdušen. Dejal mi je: 'Če lahko kakor koli pomagam, ne oklevaj, takoj me pokliči!' In sem ga poklical."

V četrtek sta tako skupaj predstavila projekt Phase V Homeownership, v okviru katerega bodo obnovili 15 najbolj dotrajanih zgradb v mestu.

Rockzvezdnik, ki ima v lasti tudi nogometno moštvo Philadelphia Soul, je že pred časom ustanovil dobrodelno fundacijo, v katero so vključene dobrodelne organizacije Habitat for Humanity, Saturn Automobile Company ter lokalna dobrodelna društva in organizacije.

Jon v dobrodelnosti uživa
Zaradi njegove dobrodelnosti mu je župan Filadelfije, John F. Street, podaril nagrado city of brotherly love, s katero so v preteklosti počastili tudi starejšega Busha in Billa Clintona.
Jon je v zahvalnem govoru poudaril: "Vsi smo med seboj povezani! In vsak izmednas lahko nekaj spremeni." Dodal je še, da mu je dobrodelnost v veselje in da v tem zelo uživa. Vesel je, da lahko pomaga, saj je v ZDA ogromno ljudi, ki imajo veliko, še več pa je tistih, ki nimajo ničesar.

Jon Bon Jovi je tudi sicer znan po svoji dobrodelnosti. Lani sta skupaj s kolegom iz skupine, Richiejem Samboro, Oprah podarila milijon dolarjev za njeno organizacijo Angel Network. Oprah je s tem denarjem zgradila 28 domov v mestu Houma, uničenem v orkanu Katrina.