Boris Johnson je pogosto poln presenečenj. Foto: Reuters
Boris Johnson je pogosto poln presenečenj. Foto: Reuters

Založba HarperCollins je zagotovila, da bo knjiga, ki za zdaj še nima naslova, "nekaj čisto posebnega". V njej bo kontroverzni politik, sicer nekdanji novinar, opisal obdobje, ko je vodil britansko vlado – od zagotovila, da bo izpeljal brexit, do niza škandalov, zaradi katerih mu ni ostalo drugega, kot da odstopi. Založba še ni sporočila datuma izdaje knjige pa tudi ne, kako dobro bo politik za svoje delo finančno nagrajen.

Plavolasi Johnson je postal premier julija leta 2019. Britance je vodil med epidemijo covida-19 – zaradi bolezni se je tudi sam znašel na intenzivnem oddelku – in v prvih mesecih vojne v Ukrajini. Odstopiti je moral julija leta 2022, potem ko mu je več članov njegove vlade obrnilo hrbet. V času protikoronskih ukrepov je namreč večkrat kršil pravila in celo organiziral zabave.

Johnson je napisal že več knjig, med drugim tudi knjigo o legendarnem britanskem premierju Winstonu Churchillu. Leta 2015 je podpisal tudi dogovor za knjigo o Williamu Shakespearu, ki bi morala iziti leto pozneje, a je bilo to prestavljeno za nedoločen čas.