Wilfred in njegova nedavno rojena sestrica Romy. Foto: Instagram/Carrie Johnson
Wilfred in njegova nedavno rojena sestrica Romy. Foto: Instagram/Carrie Johnson

33-letna Carrie Johnson je na Instagramu pojasnila, da sta imena drugorojenega otroka (par že ima sina Wilfreda, rojenega aprila lani) skrbno izbrala. Romy je poklon Carriejini teti Rosemary, Charlotte pokojni materi britanskega premierja, Iris pa sta izbrala, ker ta beseda v stari grščini pomeni mavrico, je po poročanju britanskih medijev zapisala Carrie.

Carrie Johnson je sicer že pred rojstvom otroka označila za "mavričnega", kar je uveljavljen izraz za otroke, rojene materam, ki so predtem doživele spontani splav. O spontanem splavu je prva dama Združenega kraljestva odkrito spregovorila že poleti, ko je oznanila nosečnost, s čimer je želela po svoje prispevati k detabuizaciji te za mnoge starše zelo boleče teme.

Kot omenjeno, je Romy drugi otrok zakoncev Johnson, 57-letni politik pa ima iz prejšnjih zvez oz. zakonov še (vsaj) pet otrok: v zakonu z Marino Wheeler so se jima rodili dva sinova in dve hčerki, v zvezi s Helen MacIntyre pa še ena hčerka. Po informacijah britanskih medijev na sodišču še vedno poteka boj za priznanje očetovstva za še enega otroka, a o tem Johnson ne želi govoriti.