Ženin in nevesta malo po poroki. Foto: Reuters
Ženin in nevesta malo po poroki. Foto: Reuters

Le nekaj dni po tem, ko so britanski tabloidi izbrskali, da Boris Johnson in Carrie Symonds svojo poroko načrtujeta za prihodnje poletje, je na Otoku odjeknila novica, da sta zaročenca že skočila v zakonski jarem. Poročni obred je bil organiziran na skrivaj, zanj pa je tudi slabih 30 povabljencev (kolikor je trenutna zgornja meja zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa v Združenem kraljestvu) izvedelo tik pred zdajci.

V rezidenci britanskega premierja, Downing Streetu 10, so sicer poroko potrdili šele v nedeljo zjutraj, in skopo sporočili le, da je 33-letno Carrie (ki je s poroko prevzela možev priimek) in 56-letnega Borisa poročil katoliški duhovnik Daniel Humphreys.

Ob tem so razkrili še, da je slovesnosti sledila manjša zakuska v premierjevem uradnem domovanju, nevesta pa je na poroki nosila obleko grškega oblikovalca Christosa Costarellosa, ki svoje delo utemeljuje na "duhu starogrške filozofije" ‒ ta je, kot je znano, blizu tudi Johnsonu, ki je diplomiral iz grških in latinskih klasikov.

Zaradi dejstva, da se je Johnson lahko znova poročil cerkveno, mnogi na Otoku že negodujejo, saj Cerkev načeloma ne dopušča ločitve oz. ponovne poroke, razen izjemno redkih izjem. A ker je Johnson prej zvestobo obljubil v Anglikanski cerkvi, tokrat pa v Rimskokatoliški, je poroka dovoljena, je za BBC pojasnil poznavalec in novinar katoliške revije The Tablet, Christopher Lamb.

Johnson sam je bil sicer krščen v Rimokatoliški cerkvi, preostale zakramente pa je pozneje prejel v Anglikanski, tudi oba njegova prejšnja zakona naj bi bila (uradno tega ni potrdil) sklenjena v Anglikanski cerkvi. Da je Johnson dokončno prestopil v Rimokatoliško cerkev, so mnogi domnevali že lani, ko je njegova rezidenca sporočila, da je par svojega sina Wilifreda krstil v Rimokatoliški cerkvi.