Caitlyn povabila k sodelovanju v kampanji Teda Cruza ne bi zavrnila. Foto: Reuters
Caitlyn povabila k sodelovanju v kampanji Teda Cruza ne bi zavrnila. Foto: Reuters

To, da je Caitlyn Jenner republikanka, ni nobena skrivnost, prav tako je jasno, da je v preteklosti nasprotovala istospolnim porokam, a vseeno je številne presenetilo, da je v nedavnem intervjuju z Dawn Ennis, ki velja za prvo transspolno televizijsko osebnost, odkrito podprla Teda Cruza, kandidata za republikansko nominacijo na ameriških predsedniških volitvah.

Dawn je bila pred intervjujem s Caitlyn navdušena, saj je večkrat poudarila, "da je Caitlyn njena junakinja", a navdušenje nad vzornico je hitro skopnelo, ko sta se dotaknili ameriških predsedniških volitev.

"Rada imam Teda Cruza, čeprav ga uradno nisem podprla. Mislim, da je zelo konservativen, prav tako vem, da ni hujšega nasprotnika pravic transseksualcev," je bila jasna Caitlyn. Čeprav je priznala, da so demokrati večji podporniki tako pravic manjšin kot socialnih pravic, se ji to ne zdi pomembno, saj se sama osredotoča na ekonomske ukrepe, ki jih namerava bodoči predsednik sprejeti.

"Kapitalizem je zgradil družbo"
"Prvič, če nimaš države, tudi ne moreš imeti transproblemov. Potrebujemo službe, potrebujemo živahno ekonomijo, zato, da bo lahko imela vsaka transoseba službo. Imamo dolgove in zapravljamo denar, ki ga nimamo, to se bo moralo enkrat končati. Socializem ni zgradil te družbe, zgradil jo je kapitalizem,"
je dodala Caitlyn, ki se ne bi branila sodelovanja v kampanji Teda Cruza. Ta je sicer pred kratkim izjavil, da še njegova petletna "hčerka pozna razliko med moškim in žensko".

Caitlyn si s podporo Cruzu zagotovo ni naredila usluge, saj se že zdaj otepa očitkov, da zaradi vseh svojih privilegijev, ki jih uživa, ni prava predstavnica transspolnih ljudi, ki so odrinjeni na rob družbe, pogosto pa živijo tudi na pragu revščine, še poroča The Washington Post.

Na njene izjave se je odzvala tudi liberalna spletna stran Think Progress, kjer so zapisali: "Caitlyn ne razume, da transspolni ljudje niso brez služb zaradi slabe ekonomije, ampak zaradi diskriminacije. Prav tako ne more hkrati zagovarjati pravic transspolnih ljudi in podpirati Teda Cruza."