Foto: AP
Foto: AP

“Počutila sem se izjemno ranljivo in nepripravljeno – nosila sem že premajhen bikini, pa me je brigalo, kako sem videti v njem, potem pa sem videla fotografije na spletu in komentarje in me je prizadelo," je priznala 25-letna zvezdnica v dolgem in čustvenem zapisu.

“Ko je prizadelo mojo samozavest, sem se morala opomniti, da razmišljam, kot narekuje kultura, da to niso moje misli. Kultura, ki se je tako navadila na podobo, kako naj bi bilo videti telo "zdrave" ženske, ki pa je za veliko žensk popolnoma nerealna.”

Cabello, ki se ta teden pripravlja na izdajo svojega tretjega albuma, “Familia”, je še dodala, da je “samska ženska v svojih dvajsetih letih, sredi kupa dela zaradi promocije albuma" in da si je samo želela videti dobro.

“Danes sem si kupila nov bikini, celo j***no ljubko opravo, si namazala ustnice in nisem jedla ničesar pretežkega, preden sem šla v vodo, ker sem vedela, da bo, kot da bi bila na snemanju. Trebuh sem stiskala tako močno, da so me bolele mišice, dihala nisem in komaj sem se nasmehnila, tako močno sem se zavedala, kje so paparaci, da se nisem mogla sprostiti in početi to, kar naj bi počeli, ko gremo v naravo.”

Pevka je svoj zapis sklenila z besedami, da je njen cilj, da bi si lahko povrnila občutke, kot jih je imela pri sedmih letih na plaži. "Ko sem bila vesela, trapasta, ko sem dihala, ko sem se pretvarjala, da sem morska deklica, SVOBODNA."

Ob tem je dodala: "Še nikdar se nisem počutila na plaži tako slabo. Nisem še na točki, ko bi mi bilo vseeno.”

Podpora številnih zvezdnic

Camilo, ki se je novembra razšla s svojim fantom, pevcem Shawnom Mendesom, so podprle številne zvezdnice in ji pritrdile v njenem razmišljanju.

"Je**na kraljica si in popolna. Poistovetim se s tem zapisom. Patriarhija zmaga, ko se stradamo ... in za koga? Ne. Hvala za tvojo iskrenost," je zapisala 35-letna pevka Kesha.

Zvezdnica serije Emily In Paris Lily Collins: “Čutim s teboj in ti pošiljam vso ljubezen in pozitivne vibracije."

Paris Hilton pa je dejala, da jo je zapis spravil v jok: “Hvala za tvoj zapis, tako pomembno je, da ljudje to slišijo. Lepa si znotraj in zunaj."

To sicer ni prvič, da je bila Cabello tako kritična, ko gre za doseganje nerealnih predstav o ženskem telesu.

Poleti je na TikToku delila posnetek z naslovom "Ljubim svoje telo", v katerem je dejala, da je biti v vojni s svojim telesom "passé", in sporočila oboževalcem, da sprejema svoje obline, čeprav je bila med tekom v pajkicah po parku deležna neprijetnih opazk, da je porejena.